Tel.: +36-94/554-106 vagy +36-20/278-0504
 

Színházat mindenkinek – Kiss Mari kezdeményezése mellé beállt a szombathelyi és a szentgotthárdi polgármester is

Szabad színházbérletek adományozását kezdeményezte Kiss Mari, Jászai Mari-díjas színművésznő júniusban, amikor a szombathelyi Weöres Sándor Színház örökös tagja elismerést kapta. A felhíváshoz csatlakozott Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere is. Augusztus 30-án Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban tartott sajtótájékoztatón a kultúrát támogató kezdemény részletei is kiderültek.

Szabó Tibor a Weöres Sándor Színház igazgatója, Huszár Gábor Szentgotthárd, dr. Nemény András Szombathely polgármestere és Szenkovits Péter újságíró a kezdeményezés „társötletgazdája” vett részt a sajtótájékoztatón.

Szabó Tibor a színház igazgatója bevezetőként elmondta, az akció célja, hogy saját példával elöl járva, olyan emberek is eljuthatnának a színházba, akik valamiért ezt nem engedhetik meg maguknak. A felhíváshoz már két polgármester is csatlakozott, jó lenne, ha szélesebb körben ismertté válna ez a nemes gesztus. Kiss Mari színművésznő visszatért az előzményekre, az év elejére, amikor riportot készített vele Szenkovits Péter és az akkori beszélgetésen vetődött fel az ötlet, hiszen a Covid-járvány és a gazdasági válság a színházakban is erősen éreztették a hatásukat. A Weöres Színház örökös tagjaként szívén viseli a színház és a város sorsát is. „Szombathelynek, ennek a bűbájos városnak remek színháza van, amely az idén például négy kategóriában gyűjtött be jelölést a színikritikusok díjára” – ezért is szeretne buzdítani mindenkit, ajánljon föl színházbérletet iskoláknak, intézményeknek. Ő maga két szabadbérletet vásárol erre a célra.

Szenkovits Péter azt hangsúlyozta, az ötlet Kiss Marié, ő csak közvetítő. Töröcsik Mari 1991-es nyilatkozatát idézte, amit a színészkamara nevében tett: „A legnehezebb időkben van a legnagyobb szükség a kultúrára.”

Huszár Gábor polgármester elárulta, ő itt volt júniusban a Színházban, amikor Kiss Mari örökös tag lett és azonnal igent mondott a kezdeményezésre. A vármegye kisebb településeinek is érdeke, hogy a székhely, Szombathely prosperáljon, hiszen az húzza magával a régiót. Szentgotthárd civil szervezeteinek bevonásával kapcsolódhat a szabad bérletvásárlási akcióhoz, mert bízik abban, hogy a „szentgotthárdi színházlátogatók lelkületükkel húzzák majd barátaikat a helyi előadásokra is”. A sajtótájékoztatón a polgármester a Pannon Kapu Kulturális Egyesületet nevezte meg, munkatársaik továbbítják majd a felajánlott bérleteket.

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere a fenntartó képviseletében és színházrajongóként is kifejtette, örül a kezdeményezésnek, hiszen kettős szorításban – infláció, energiaválság – működik a város és a színház is. Reméli cégvezetők, magánemberek, intézményvezetők is csatlakoznak és vásárolnak WSZSZ-szabadbérletet.

A kezdeményezés kapcsán nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy minden e célból megvásárolt bérlet a színház működését is támogatja!

A támogató évadbérlet hat előadást tartalmaz és egész évadra szól. Ára 17.000,- Ft, közvetlenül a Weöres Sándor Színház Közönségszolgálati- és Jegypénztárában vásárolható meg. Kapcsolat:

- iroda: Szombathely, Király u. 11.

- tel.: +36 94 318 738

- e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fotócredit: Weöres Sándor Színház/ Mészáros Zsolt

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal

 

KERESSEN MINKET:

Pannon Kapu Kulturális Egyesület
Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 7.
Telefon: +36-94/554-106
Mobil: +36-20/278-0504
info.pkke@gmail.com

NYITVATARTÁS:

Kedd - Péntek: 9:00 - 17:00
Szombat: 10:00 - 14:00
Vasárnap - Hétfő: szünnap
(rendezvények esetén módosul)

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
29
30
31