Tel.: +36-94/554-106 vagy +36-20/278-0504
 

Fotókiállítás nyílt a Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli alkotóinak munkáiból

Labritz Béla alpolgármester nyitotta meg október 7-én azt a tárlatot, amire a Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli alkotóinak munkáiból válogatott Fekete Tamás, a szövetség dunántúli régiójának alelnöke.

Labritz Béla alpolgármester szavai szerint kiváltságos helyzetben van Szentgotthárd, mert mindig fogadókész volt a művészetekre, legyen az zene-, színművészet, tánc vagy akár fotóművészet. A városban jelenleg is számos olyan hely van, ahol lehetőség nyílik tehetséges, művészettel foglalkozó alkotók bemutatására, népszerűsítésére. Közülük az egyik a színház kiállítótere, ami október 7-én a Magyar Fotóművészek Világszövetsége dunántúli alkotóinak munkáit tárta az érdeklődők elé.

Számos olyan fotográfia került a Színház kiállítóterének falaira, amiket a honi és a nemzetközi zsűri is elismeréssel, díjakkal honorált, elég csak Ujhelyi Zsolt Heszperiszek című fotóját említeni.

Vas megyét két fotóművész, Fekete Tamás, a szövetség dunántúli régiójának alelnöke és Károlyi Barnabás képviseli. Utóbbinak 2, előbbinek 6 fotográfiája tekinthető meg a többi 12 fotóművész alkotása mellet még egy hónapon keresztül.

Művészi aktok, szociofotók, kordokumentumok, tájképek, természetfotók, de absztrakt "fényírások" is elférnek egymás mellett, nem a tematika, sokkal inkább a regionalitás volt a szelekciós irányelv. Emellett legfőképp az, hogy az ismert és elismert fotóművészek mellett bemutatkozzanak olyan dunántúli alkotók is, akik a vándorkiállítási anyagban képeikkel itt debütálnak.

A sokszínűség izgalma, a valóságra reflektálás és az álomszerű-sejtelmes képalkotás elegye a tárlat, a hiperrealista szociofotótól a sejtelmes, drónfelvételen kirajzolódó kiskakasig. Nemcsak a vizuális kultúrát kedvelők, hanem a szakma számára is nagyszerű perceket tartogat elmerülni a fények és színek univerzumában.

A Magyar Fotóművészek Világszövetségének célja, hogy művészeinek alkotásait minél több helyre eljuttassa, a nagyközönséggel megismertesse, ha úgy tetszik: a vizuális kultúrát erősítse. Épüljön, fejlődjön általa, aki most bontogatja fotós szárnyait, kapjon visszaigazolást a rutinos hobbiamatőr és új inspirációkat a hivatásos fotós. Bizony, inspiráló fotográfiákból sincs hiány a tárlatanyagban, a teljesség igénye nélkül a már említett Ujhelyi Zsolt mellett Fekete Tamás aktjai és Bezdán József gondolatokat ébresztő munkái egyaránt fogva tartják a figyelmet.

Forrás: vaskarika.hu

 

KERESSEN MINKET:

Pannon Kapu Kulturális Egyesület
Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 7.
Telefon: +36-94/554-106
Mobil: +36-20/278-0504
info.pkke@gmail.com

NYITVATARTÁS:

Kedd - Péntek: 9:00 - 17:00
Szombat: 10:00 - 14:00
Vasárnap - Hétfő: szünnap
(rendezvények esetén módosul)

H K Sze Cs P Szo V
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
16
19
20
21
22
23
25
27
28
29
30
31