visszatekintő

A Rendelőintézet Szentgotthárd rendezvénye az Alzheimer Cafe elnevezésű kezdeményezés, amely 2. alkalommal került megrendezésre a Színház aulájában! Az alkalom témája: Demens betegek gondozása
Előadást tart: Juhász Ágnes dipomás ápoló, demencia-specialista, demencia-szakápoló
Köszönjük szépen a szentgotthárdi Rendelőintézetnek és az Egészségfejlesztési Irodának a kezdeményezést!
256788480_3057722121150253_3961991762570177_n

Pályaorientációs nap

Az aulánk ma pályaorientációs napnak adott otthont. Reméljük, az ide látogató diákok sok értékes információval lettek gazdagabbak!
Doszpot Péter volt gyilkossági főnyomozó és Antal Gábor pszichológus előadását láthatták ma az érdeklődők a Pannon Kapu Kulturális Egyesület székhelyén, a Színházban.
Pszichológus kollégájával azt boncolgatták, hogy az emberi szörnyeknek, bűnözőknek milyen a pszichéjük, hogy lehet esetleg felismerni, milyen nehézségeket állítanak a nyomozók elé. Időnként levetítették egy-egy ikonikus film, például a Hetedik egyes jeleneteit, és szakértői szemmel megbeszélték.
Köszönjük szépen ezt a feledhetetlen előadást!
A program után még egy könnyed, meghitt beszélgetésre is velünk tartottak városunk egyik vendéglátó egységébe, a Zöldfa Söröző És Pizzéria !
Köszönjük szépen a felajánlott vacsorameghívást Ferenc Papp-nak!
254510153_3056415257947606_2444361196026430970_n

Fotókiállítás

Dr. László Simán MFVSZ természetfotós tagozat vezetőjének kiállítása nyílt meg péntek este Szentgotthárdon, a Színházban.
László olyan világot tár elénk, ami a földről egyszerűen érzékelhetetlen. Az
ember természetről alkotott képe sok esetben annyi, amit saját perspektívájából
képes látni, az Ő képei azonban a természet alkotómunkájának olyan csodáit
tárják elénk, melyeket megismerve óhatatlanul is rájövünk önnön
halandóságunkra.
A kiállítás megtekinthető hétfőtől péntekig, a PKKE nyitvatartási időben.
További fotók –>

Tökparti 2021 A szebbnél szebb gyerekek már birtokba vették a Színházat!

További képek –>

1. Akusztikus est

Akusztik Est – RUDÁN JOE AKUSZTIK / Vendég: Greenin’ & Tuzsu Junior Trio a színházban. Fergeteges a hangulat, köszönjük mindenkinek aki eljött!

Az őszi szüneti játszóházunkban nagyon jó hangulat uralkodik!

 

További képek –>

Fodor - Lengyel Zoltán “Banistas” c. művének avató ünnepsége

Ezen a héten az a megtiszteltetés ért minket, hogy részt vehettünk Fodor – Lengyel Zoltán festőművész “Banistas” c. művének avató ünnepségen. Köszönet Fodor- Lengyel Zoltán Nemzetközi Goya Nagydíjas képzőművésznek, hogy városunkat választotta alkotásának kiállítására. Külön köszönet Szentgotthárd Város Önkormányzatának, a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnek, a Magyarországi Szlovének Szövetségének, a Szentgotthárd Spa& Wellnessnek, hogy lehetővé tették a képátadó létrejöttét!
Közreműködtek: Herczeg Anita, a Takács Jenő Ami zongoraművésze és Hrabovszky-Orth Katinka, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke.

Szentgotthárdon Koszorúzással és kulturális műsorral emlékeztünk meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról. Köszönet Szentgotthárd Város Önkormányzatának valamint a Pannon Kapu Kulturális Egyesület Színjátszókörének!

TENGER – SZEMBEN - Kelemen Zoltán és Varga Richárd előadása

Kelemen Zoltán színművész és Varga Richàrd dalszerző előadásában kortárs költők zenés műsorát làthattàk az érdeklődők a színhàz aulálájàban.
Köszönjük a részvételt a Szent Gotthàrd Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak és pedagógusainak!

Tegnap az Era Nova Kamarazenekar koncertjét láthatták, hallhatták az érdeklődők a Refektóriumban.

10 éves a szivárvány kórus

A Szabóné Csider Bernadette által vezetett Szivárvány Kórus megalakulásának 10. évfordulóját ünnepelte. Szeretettel gratulálunk!

A Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete Kézműves Körének kiállítása nyílt meg tegnap a Színház aulájában. A gyönyörű alkotások október 30-ig megtekinthetők.

Alzheimer Cafe

A Rendelőintézet Szentgotthárd legújabb rendezvénye az Alzheimer Cafe elnevezésű kezdeményezés, melynek célja és témája a “Miben és hogyan segít a szociális ellátórendszer?” Korunk egyik legégetőbb és mondhatni legismeretlenebb problémája a demencia. A demens betegek gondozása hatalmas felelősség és kihívás a betegek hozzátartozóinak és környezetének egyaránt. Az “Alzheimer Cafe” éppen ebben próbál segítséget nyújtani mindannyiunknak. Köszönjük szépen a szentgotthárdi Rendelőintézetnek és az Egészségfejlesztési Irodának a kezdeményezést! Mától havonta látogatható az előadás-sorozat, melynek a szentgotthárdi Színház biztosít helyszínt.
Előadást tart: Goda Ilona a Nádasdi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője és Varga Annamária a Gondviselés Háza Fogyatékos és Időskorúak Otthona Ivánc Intézményvezetője.

Egy ember, aki a megtett kilométerei alapján megkerülte a Földet 113-szor. Egy ember, aki a világ összes országában járt, még olyanokban is, amelyek hivatalosan nem léteznek. Most Szentgotthárdra érkezett, hogy fantasztikus élményeit és tapasztalatait megossza velünk. Üdvözöljük Szentgotthárdon Földvári Andrást!

nemzetiségek összefogásának napja

A látogatók jó hangulatáról az este folyamán a New Level Empire zenekar
gondoskodott. A fergeteges koncertélmény nem maradhatott el.

A nemzetiségi szentmise és az ünnepélyes megnyitó után egész délután kulturális
programok zajlottak. Idén ennek a programnak a keretében kerültek átadásra a Zöld
Szentgotthárd díjak és a Város Díszoklevele is, melyeket Labricz Béla Szentgotthárd
Város Alpolgármestere adott át.

nemzetiségek összefogásának napja

Az elkészült finomságokat Vajtó László, a Vajtó és a Világ turisztikai magazin
műsorvezetője kóstolta végig, és választotta ki a legjobbat. Nehéz dolga volt, de
végül a Hársaspatak Vadásztársaság által megálmodott füstölt csülkös marhapörkölt
gombával bolondítva nyerte el a fődíjat. A vándorkupát Vajtó László és Hrabovszky-
Orth Katinka a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke adták át.

Minden kultúra, ami megjelenik a társadalomban színesíti annak összességét. A
hármashatáron fekvő kisvárosban Szentgotthárdon idén első alkalommal, de
hagyományőrző szándékkal rendezték meg a határon innen és határon túl
Nemzetiségek Összefogásának Napját.

nemzetiségek összefogásának napja

Finomabbnál finomabb ételek, kedves emberek és jókedv jellemezte az első alkalommal megrendezett Nemzetiségek Összefogásának Napját.
Köszönjük mindenkinek, akik velünk tartottak!

A Szentgotthárdi Egészségfejlesztési Iroda és a Harmónia Egészéségvédő Kör Színházunkban tartotta a 25 éves jubileumát. Különösen fontos számukra, hogy városunk valamennyi korosztálya jobban odafigyeljen az egészségére, életminősége javuljon és egyre természetesebbé váljon az egészségtudatos élet. Nagy tisztelettel köszöntjük őket Színházunkban!

Augusztus 20.

Államalapításunk és Szent István ünnepén szentmisével, városi megemlékezéssel, kulturális előadásokkal, hajnalig tartó discoval és búcsúval ünnepeltük. Fellépőink: Békefi Antal Népdalkör, Szirének duó, Rozmaring tánccsoport, Harisnyás Pipik, Z’zi Labor, Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus,  Volt egyszer egy táncdalfesztivál, Orfeum Vándorszínpad ünnepi műsora, majd DJ Miller szórakoztatta a mulatni vágyókat. 

A Déryné Program keretében valósulhatott meg a Fehérlaposok című előadás, amely nagy sikert aratott a szabadtéri színpadon, a Várkertben. A drámai hatású történet megható jelenetekben tárta elénk a nem túl távoli múltban a velünk élő történelmünket.

Történelmi Napok

Az 1664-es csata…

A hagyományokhoz híven idén is megemlékeztünk az 1664-es csatára, ahol jelmezes felvonulás, hagyományőrző bemutatók, színházi előadás, koncertek, fáklyás őrjárat, Vásáry André műsora, táncbemutatók, az 1664-es csata és a retro disco várta a kedves érdeklődőket. 

Mórahalmi Fúvószenekar

A Mórahalmi Fúvószenekar vendégszerepelt városunkban. Csodás koncertnek lehettek szem és fültanúi az érdeklődők.

Egy fergeteges este Szentgotthárdon a Színházban! A Négy Arc Színházi Produkció tolmácsolásában megelevenedtek a régi magyar film slágerei. Gregor Bernadett, Szász Kati, Csengeri Attila, Göth Péter zseniális alakítása magával ragadta a közönséget. Köszönjük nekik a felejthetetlen estét!

Szerelmesek fesztiválja

Látványos show műsort adtak elő a budapesti művészek a Várkertben és ezzel le is zárult  az idei évi Szerelmesek Fesztiválja!

Kordos Szabolcs író-olvasó találkozója a színház aulájában, ahol megpróbáltuk kideríteni, vajon Szabolcs meggazdagodott-e az írásaiból, ahogy azt könyvében le is írta, vagy sem?!

Szerelmesek fesztiválja

Farkasházy Réka és a Tintanyúl gyerekkoncert, ugrálóvár, népi játékok várták a gyerekeket a Szerelmesek Fesztiválja záró napján, ahol a kisebbek és a nagyobbak is egyaránt jól szórakoztak. 

A Punnany Massif zenekar volt a sztárvendége az idei év Szerelmesek Fesztiváljának. A fiúk hatalmas bulit csaptak, ahol a többek közt fiatalokból álló közönség a karantén után újra bulizhatott.  A koncert után a még mulatni vágyó fiatalokat disco várta, ahol Dj. Edo Denova szórakoztatott mixeivel.  

Szerelmesek fesztiválja

A Szerelmesek Fesztiválja második napját Hevesi Kriszta A mobilfüggőségről és hatásairól a párkapcsolatokban c. előadása nyitotta meg. Az előadás után, lehetőség volt beszélgetni Krisztával és akár közös kép is készülhetett.

A Szerelmesek Fesztiválja nyitó napján Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska irodalmi estje vezette be Pilinszky munkásságába az érdeklődőket. 

Szerelmesek fesztiválja

Idén is megrendezésre került a Szerelmesek Fesztiválja, amelyet Macsekné Sipos Anita Lélek mozaik c. kiállítása nyitott meg. 

Vasárnap a Tankcsapda zenekar szórakoztatta az érdeklődőket a Várkertben. 

XXXii. Hopplá Fesztivál

Idén is megrendezésre került a Hopplá Fesztivál, amelyen kisebb és nagyobb zenekarok is szórakoztathatták a közönséget.  

Fellépőink: Pair o’ Dice, Vadvágány, Anna and the Barbie’s, Novel, Gold zenekar, Hendikepp, Stula Rock, Feuer Frei, Save Ass 

Magdolna Reisinger szentgotthárdi szobrászművész kiállítása a Színházban hatalmas nézettséget vonzott. Ez a különleges tárlat nem csak gyönyörködtet, örömködtet, hanem az élet nagy rejtélyeit, gordiuszi csomóit is segít megfejteni a látogatóknak. A kiállítás megtekinthető a Pannon Kapu Kulturális Egyesület székhelyén, a Színházban.

Összetartozásunk Tüze

Idén is fellobbant Összetartozásunk Tüze, amelyet Bodorkós Imre Plébános Atya nyitóbeszéde után, június 4-én 20:21 perckor a Pannon Kapu Kulturális Egyesület alkalmazottai gyújtottak meg.

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület és a Szentgotthárdi Civil Fórum Nemzeti Összetartozásunk Napja alkalmából megemlékezést tartott. Skultéty Rita és dobcsapata zenével kísérte az eseményt.
Fát ültettek:
Szentgotthárdi Civil Fórum, Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület, Közösen Szentgotthárdért Egyesület, Muraba Európai Területi Társulás, Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat, Szentgotthárd Város Önkormányzata.
Képernyőkép 2021-06-06 215439

Gyermeknap

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület Gyermeknap alkalmából csodás programokkal színesítette a város kulturális életét. Bohózat, színházi előadás és az elmaradhatatlan játszóház is szeretettel várta a gyerekeket.

Munkatársaink fáradhatatlanul dolgoznak az új és minőségi programelemek megvalósításán. Minden kedves látogatót nagy szeretettel fogadunk.

A Széchenyi István Általános Iskola és a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulói és tanárai közös táncprodukcióval léptek fel a főtéren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bodorkós Imre Plébános Úr Pünkösd, az újrafelfedezendő ünnep című előadásával nyitotta meg a Pannon Kapu Kulturális Egyesület a közel egy éves Covid helyzet miatti kényszerpihenő után a Színház ajtaját.

Pénteken egész napos játszóházzal és rengeteg programmal vártuk a gyerekeket. Kézműveskedtünk, játszottunk és desszerteket készítettünk.
Sötétedéskor kezdetét vette a Tökparti, ahol rémséges lényeket kellett elűzniük a gyerekeknek. A feladatokban az összes csapat kiválóan teljesített és mindenki sikeresen zárta az estét.
Külön köszönet jár nekik: Zöldfa Söröző és Pizzéria, Horváth Tiborné, Zsámpár Anna, Pap Karola, Kardos Melinda.

2020. október 10-én tartotta debütáló előadását az 1 éves Szentgotthárdi Színjátszókör. A bemutatót bár márciusra tervezték, de járványügyi helyzet közbeszólt. Ettől a darab kidolgozottsága csak még jobb lett. A kerettörténet egy  fiktív Szentgotthárdi híradás, mely összefűzi a jeleneteket. A groteszk pillanatok mellett a nevetés is helyet kapott. Az internetről már jól ismert jelenetek elevenedtek meg, kicsit kitekerve, kicsit másképp, de minden esetben sugallva azt, hogy a társadalomban bizony valami elromlott.

Rendkívüli hangulat, mozgásos foglalkozások, sok-sok sportoló – erről szólt a mobilitás hete. A hét napon át tartó programsorozat az egészséges életmódra és a testmozgás fontosságára hivatott felhívni a figyelmet.

Helyi Tehetségek Kiállítása II.
Kiállítók: Bedőcs Anikó,Czeglédi Orsolya és Mesics Noémi
A kiállítás megtekinthető október 10-ig.

Fergeteges koncertekkel, hajnalig tartó discoval, búcsúval és délutáni kulturális előadásokkal ünnepeltük idén államalapításunk évfordulóját. A helyi fellépők után az Intermezzo Latino és az Ed Philips és a Memphis Patrol együttesek zenéltek. A koncertek után DJ Troll gondoskodott a megfelelő hangulatról. A küzdőtéren nagy tömeg üdvözölte a rendezvényen résztvevő szereplőket. Képek: Farkas Mátyású

A nyár folyamán kávéházi koncertsorozattal kedveskedünk a helyieknek. Szentgotthárd Város Fúvószenekarának fellépésein kívül, minden hétvégén más-más vendéglátóhelység teraszán várjuk a kedves érdeklődőket zenés rendezvényeinkre.

Nyári tábor

18 gyerkőcöt köszönthettünk nyári táborunkban. Színes programok, sok-sok mosoly és vidámság várta őket a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnél. Lehetőségük volt tekézni, kézműveskedni, táncolni, sportolni, fürdeni és kalandparkba menni. 🙂

Szent iván éj

Hosszú idő után az első program ahol újra találkozhattunk. A gulyás isteni volt, a tűz ropogott és az eső ellenére is a tetőfákra hágott a hangulat.

Farsangi fánksütő verseny

A farsangi programunk keretei között fánksütő versenyt hirdettünk, melyre kilenc nevező 15 féle fánkremekkel érkezett.  A zsűri tagjai: Tátrainé Bánfi Györgyi, Tolnai Péterné Bori és Kovács Márta Mária voltak. Harmadik helyezést ért el Csukné Merkli Ágota Hollandi Bandi fánkja.Második helyezett lett a Közösen Szentgotthárdért Egyesület. Bartakovics Andrea és Orbán Viktor közös Túrós fánkja. Első helyezést ért el Kardos Melinda Olasz Rózsa nevű fánkja. A Pannon Kapu gratulál a dobogósoknak és az összes résztvevőnek. Jövőre is várjuk a különleges fánkokat.
képek: Fairy Light- event photography

Farsangi fánkparti

Szentgotthárdon február 22-én rendeztek farsangi mulatságot a gyermekek részére a Színházban. Kora délutántól kézműves kuckó várta őket, ahol maszkoktól bohócfejeken át szörnyecskéket gyárthattak. Az alkotómunka után Szörnyella De Frász vezetésével tettek egy kört a városban, megmutatva mindenkinek az ötletesebbnél ötletesebb jelmezeiket. A felvonulást követően fánkparti várta őket, ahol a Lufi Együttes fergeteges hangulatot teremtett, táncra perdítve a gyermekeket. A fiatalságnak szóló programokkal párhuzamosan zajlott a Fánksütő Verseny, melynek fánkremekeit a gyerkőcök is megkóstolhatták a buliban.A fő attrakció mégis a rengeteg lufi és Tátrainé Bánfi Györgyi által sütött szalagos fánkok voltak, melyből minden jelenlévőnek jutott.
képek: Fairy Light – event photography

December 24. napjának délutánján, karácsonyi hangulatban játszottunk. Gipsz öntés után, fantáziájukat elengedve festhettek a gyerekek különböző formákat, érdekes papír karácsonyfát gyártottak, karácsonyi színezőkkel játszottak a fiatalok. Lett szivárvány színű karácsonyfánk, és csodásan feldíszített jászolunk is. 

Musical show

Várjuk önöket sok szeretettel november 7-én 18:00 órakor Szentgotthárdon a Színházban.

Halloween alkmalmából ismét rémeket láthattak a hozzánk látogatók. A jelmezes felvonulás után játékos feladatok várták őket a hivatal pincéjében, a várkertben és máshol a sötétben. A nagy izgalmakat követően a tökpartiban bulizhatták ki magukat a gyerkőcök.

Az őszi játszóház alkalmával a gyermekek lámpásokat készítettek az esti felvonulásra. Készítettek egyéb kellékeket is az esti bulira, elfoglalták magukat kifestővel, színezéssel, óriástök-belezéssel, valamint egy sztárvendég, a kölyök vizsla símogatásával. 

.

.