visszatekintő

Vasárnap a Tankcsapda zenekar szórakoztatta az érdeklődőket a Várkertben. 

XXXii. Hopplá Fesztivál

Idén is megrendezésre került a Hopplá Fesztivál, amelyen kisebb és nagyobb zenekarok is szórakoztathatták a közönséget.  

Magdolna Reisinger szentgotthárdi szobrászművész kiállítása a Színházban hatalmas nézettséget vonzott. Ez a különleges tárlat nem csak gyönyörködtet, örömködtet, hanem az élet nagy rejtélyeit, gordiuszi csomóit is segít megfejteni a látogatóknak. A kiállítás megtekinthető a Pannon Kapu Kulturális Egyesület székhelyén, a Színházban.

Összetartozásunk Tüze

Idén is fellobbant Összetartozásunk Tüze, amelyet Bodorkós Imre Plébános Atya nyitóbeszéde után, június 4-én 20:21 perckor a Pannon Kapu Kulturális Egyesület alkalmazottai gyújtottak meg.

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület és a Szentgotthárdi Civil Fórum Nemzeti Összetartozásunk Napja alkalmából megemlékezést tartott. Skultéty Rita és dobcsapata zenével kísérte az eseményt.
Fát ültettek:
Szentgotthárdi Civil Fórum, Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület, Közösen Szentgotthárdért Egyesület, Muraba Európai Területi Társulás, Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat, Szentgotthárd Város Önkormányzata.
Képernyőkép 2021-06-06 215439

Gyermeknap

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület Gyermeknap alkalmából csodás programokkal színesítette a város kulturális életét. Bohózat, színházi előadás és az elmaradhatatlan játszóház is szeretettel várta a gyerekeket.

Munkatársaink fáradhatatlanul dolgoznak az új és minőségi programelemek megvalósításán. Minden kedves látogatót nagy szeretettel fogadunk.

A Széchenyi István Általános Iskola és a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulói és tanárai közös táncprodukcióval léptek fel a főtéren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bodorkós Imre Plébános Úr Pünkösd, az újrafelfedezendő ünnep című előadásával nyitotta meg a Pannon Kapu Kulturális Egyesület a közel egy éves Covid helyzet miatti kényszerpihenő után a Színház ajtaját.

Pénteken egész napos játszóházzal és rengeteg programmal vártuk a gyerekeket. Kézműveskedtünk, játszottunk és desszerteket készítettünk.
Sötétedéskor kezdetét vette a Tökparti, ahol rémséges lényeket kellett elűzniük a gyerekeknek. A feladatokban az összes csapat kiválóan teljesített és mindenki sikeresen zárta az estét.
Külön köszönet jár nekik: Zöldfa Söröző és Pizzéria, Horváth Tiborné, Zsámpár Anna, Pap Karola, Kardos Melinda.

2020. október 10-én tartotta debütáló előadását az 1 éves Szentgotthárdi Színjátszókör. A bemutatót bár márciusra tervezték, de járványügyi helyzet közbeszólt. Ettől a darab kidolgozottsága csak még jobb lett. A kerettörténet egy  fiktív Szentgotthárdi híradás, mely összefűzi a jeleneteket. A groteszk pillanatok mellett a nevetés is helyet kapott. Az internetről már jól ismert jelenetek elevenedtek meg, kicsit kitekerve, kicsit másképp, de minden esetben sugallva azt, hogy a társadalomban bizony valami elromlott.

Rendkívüli hangulat, mozgásos foglalkozások, sok-sok sportoló – erről szólt a mobilitás hete. A hét napon át tartó programsorozat az egészséges életmódra és a testmozgás fontosságára hivatott felhívni a figyelmet.

Helyi Tehetségek Kiállítása II.
Kiállítók: Bedőcs Anikó,Czeglédi Orsolya és Mesics Noémi
A kiállítás megtekinthető október 10-ig.

Fergeteges koncertekkel, hajnalig tartó discoval, bucsuval és délutáni kulturális előadásokkal ünnepeltük idén államalapításunk évfordulóját. A helyi fellépők után az Intermezzo Latino és az Ed Philips és a Memphis Patrol együttesek zenéltek. A koncertek után DJ Troll gondoskodott a megfelelő hangulatról. A küzdőtéren nagy tömeg üdvözölte a rendezvényen résztvevő szereplőket. Képek: Farkas Mátyás

A nyár folyamán kávéházi koncertsorozattal kedveskedünk a helyieknek. Szentgotthárd Város Fúvószenekarának fellépésein kívül, minden hétvégén más-más vendéglátóhelység teraszán várjuk a kedves érdeklődőket zenés rendezvényeinkre.

Nyári tábor

18 gyerkőcöt köszönthettünk nyári táborunkban. Színes programok, sok-sok mosoly és vidámság várta őket a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnél. Lehetőségük volt tekézni, kézműveskedni, táncolni, sportolni, fürdeni és kalandparkba menni. 🙂

Szent iván éj

Hosszú idő után az első program ahol újra találkozhattunk. A gulyás isteni volt, a tűz ropogott és az eső ellenére is a tetőfákra hágott a hangulat.

Farsangi fánksütő verseny

A farsangi programunk keretei között fánksütő versenyt hirdettünk, melyre kilenc nevező 15 féle fánkremekkel érkezett.  A zsűri tagjai: Tátrainé Bánfi Györgyi, Tolnai Péterné Bori és Kovács Márta Mária voltak. Harmadik helyezést ért el Csukné Merkli Ágota Hollandi Bandi fánkja.Második helyezett lett a Közösen Szentgotthárdért Egyesület. Bartakovics Andrea és Orbán Viktor közös Túrós fánkja. Első helyezést ért el Kardos Melinda Olasz Rózsa nevű fánkja. A Pannon Kapu gratulál a dobogósoknak és az összes résztvevőnek. Jövőre is várjuk a különleges fánkokat.
képek: Fairy Light- event photography

Farsangi fánkparti

Szentgotthárdon február 22-én rendeztek farsangi mulatságot a gyermekek részére a Színházban. Kora délutántól kézműves kuckó várta őket, ahol maszkoktól bohócfejeken át szörnyecskéket gyárthattak. Az alkotómunka után Szörnyella De Frász vezetésével tettek egy kört a városban, megmutatva mindenkinek az ötletesebbnél ötletesebb jelmezeiket. A felvonulást követően fánkparti várta őket, ahol a Lufi Együttes fergeteges hangulatot teremtett, táncra perdítve a gyermekeket. A fiatalságnak szóló programokkal párhuzamosan zajlott a Fánksütő Verseny, melynek fánkremekeit a gyerkőcök is megkóstolhatták a buliban.A fő attrakció mégis a rengeteg lufi és Tátrainé Bánfi Györgyi által sütött szalagos fánkok voltak, melyből minden jelenlévőnek jutott.
képek: Fairy Light – event photography

December 24. napjának délutánján, karácsonyi hangulatban játszottunk. Gipsz öntés után, fantáziájukat elengedve festhettek a gyerekek különböző formákat, érdekes papír karácsonyfát gyártottak, karácsonyi színezőkkel játszottak a fiatalok. Lett szivárvány színű karácsonyfánk, és csodásan feldíszített jászolunk is. 

Musical show

Várjuk önöket sok szeretettel november 7-én 18:00 órakor Szentgotthárdon a Színházban.

Halloween alkmalmából ismét rémeket láthattak a hozzánk látogatók. A jelmezes felvonulás után játékos feladatok várták őket a hivatal pincéjében, a várkertben és máshol a sötétben. A nagy izgalmakat követően a tökpartiban bulizhatták ki magukat a gyerkőcök.

Az őszi játszóház alkalmával a gyermekek lámpásokat készítettek az esti felvonulásra. Készítettek egyéb kellékeket is az esti bulira, elfoglalták magukat kifestővel, színezéssel, óriástök-belezéssel, valamint egy sztárvendég, a kölyök vizsla símogatásával. 

.

.