Hírek

SZERELMESEK FESZTIVÁLJA - Szerelem a művészetekben...

Szentgotthárd 2015-ben hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első SZERELMESEK FESZTIVÁLJA elnevezésű nagyszabású, országosan is kuriózumnak számító rendezvénysorozatot. A programok már az első évben is rendkívül sikeresnek bizonyultak, tavaly pedig a reméltnél is nagyobb közönséget vonzottak a különböző előadások, koncertek, kiállítások. Idén is nívós programokkal, neves művészekkel várja a város a fesztiváljára látogatókat. 

A programok nem csak szerelmeseknek szólnak, hanem mindazoknak, akik kíváncsiak arra, hogy a legősibb és legnépszerűbb múzsa, a SZERELEM hogyan jelenik meg zenében, színházban, versben, filmen, előadásban, humorban, beszélgetésben. A Fesztiválon kicsi és nagy, fiatal és fiatalos, szerelmes és nem szerelmes - mindenki megtalálja a maga szórakozását.

Programok:

2017. Június 28-án, szerdán Woody Alen Café Society című filmjével indul a programsorozat, másnap pedig a Templomgalériában Szirtes János és Molnár Ágnes Éva kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás-megnyitó után a Sanzon Elyséé alapozza meg a hangulatot, majd Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz zenekar szórakoztatja a közönséget a Kolostorszínházban a Szabad-e a tested este? című produkcióval. A félédes mediterrán dallamok, fűszerezve a világirodalom legszebb verseivel, garantáltan pikánssá és fűtötté teszik ezt az estét.

2017. Június 30-án, pénteken kora este a Színház aulájában József Attila szerelmi költészetéhez és halálának 80. évfordulójához kapcsolódik majd Dr. Fűzfa Balázs előadása és Varga Richárd zenés irodalmi estje. Aznap 20.30 órától a Kolostorszínházban Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Kálloy Molnár Péter kifejezetten csak erre az alkalomra szerkesztett szerelmes rögtönzéseit láthatják majd az érdeklődők, tele humorral, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. Az estét Szécsi Böbe és a Belau zenekar térzenéje zárja majd a főtéri szökőkút mellett.

2017. Július 1-jén szombaton Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus izgalmasnak ígérkező, Cupido mikroszkópja c. előadását hallgathatják meg a Színház aulájába érkezők, ezt követően pedig a színházteremben az És Rómeó és Júlia című darabot tekinthetik meg az érdeklődők Rudolf Péter és Nagy-Kálozy Eszter előadásában. Este a várkerti szabadtéri színpadon Hevesi Tamás és zenekara, majd Odett koncertezik, végül az Ed Philips and the Memphis Patrol egy igazi rock&roll show-val zárja az éjszakát.

2017. Július 2-án, vasárnap a gyerekek nagy örömére érkezik az Alma együttes, de folytatódik a nagy sikerű talk show is Jakupcsek Gabriellával – idén Rudolf Péterrel, Nagy-Kálozy Eszterrel, Hevesi Tamással és Dr. Hevesi Krisztinával. A Fesztivált idén a Magna Cum Laude nagykoncertje, majd látványos vízijáték és lángshow produkció zárja.

A rengeteg programot, zenés, színházi és egyéb társművészeti eseményt felvonultató rendezvényen a fő programelemeken túl – több helyszínen – vásár, filmfesztivál a Csákányi László Filmszínházbanszerelmes programok a St. Gotthard Spa & Wellness termálparkban, kézműves foglalkozások, játékok, ugrálóvár, fotózás illetve számos egyéb izgalmas kiegészítő program várja majd a látogatókat.

Az előadásokra és koncertekre a belépés ingyenes!

Fesztiválajánló kisfilmjeink:

-       https://www.youtube.com/watch?v=ZJuto_TzTGI&t=22s

A Szerelmesek Fesztiváljáról részletesebben tájékozódhatnak a www.szerelmesekfesztivalja.hu és a www.facebook.com/szerelmesekfesztivalja oldalakon, személyesen pedig Szép Renáta rendezvény-koordinátornál a 94/553-044 telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

„Jöjjön, mert odavagyunk magáért!”

Program kezdete: 2017. június 28. szerda, 19:00
Program vége: 2017. július 02. vasárnap, 23:00
Helyszín: Több helyszínen
Szervező: Szentgotthárd Város Önkormányzata