Hírek

SZERELMESEK FESZTIVÁLJA - Szerelem a művészetekben...

A második SZERELMESEK FESZTIVÁLJA immáron hat napon keresztül, 2016. június 28 – július 3. között várja az érdeklődőket.
A programok nem csak szerelmeseknek szólnak, hanem mindazoknak, akik kíváncsiak arra, hogy a legősibb és legnépszerűbb múzsa, a SZERELEM hogyan jelenik meg zenében, színházban, versben, filmen, táncban, előadásban, beszélgetésben.
Idén kifejezetten gyermekeknek szóló elemekkel is bővült a program-repertoár. Egyszóval: kicsi és nagy, fiatal és fiatalos, szerelmes és nem szerelmes - mindenki megtalálja a maga szórakozását.

2016. Június 28-án, kedden a Csak szex és más semmi c. magyar vígjáték vetítésével veszi kezdetét a fesztivál, ezt követően Csányi Sándorral és Schell Judittal találkozhatnak majd a Csákányi László Filmszínházban az érdeklődők.

Másnap, 2016. Június  29-én Csányi Sándor önálló estje keretében arra keresi a választ, hogy miért ne próbáljuk megérteni a nőket.

2016. Június 30-án, csütörtökön nyílik a Szentgotthárdi alkotók tárlata a Templomgalériában – természetesen a szerelem jegyében. Aznap este Kálloy Molnár Péter Pesti álom című koncertjét láthatják, hallhatják a fesztiválra érkezők, amelynek vendége Für Anikó lesz, Hrutka Róbert és zenekara kíséri majd őket.

2016. Július 1-jén pénteken irodalmi délutánra várjuk az érdeklődőket, először Csuk Ferenc Álmok vermeiben – A női szépség c. kötetének darabjaiból válogatunk, majd Varga Richárd és Kelemen Zoltán a megzenésített versek világába kalauzolják a Színházba látogatókat. Este Kern András Lövölde tér c. koncertjén Hernádi Judittal és Heilig Gáborral is találkozhatnak a Kolostorudvarban, ezt követően pedig a Canarro zenekar egy könnyed, nyár esti koncertre várja a fesztiválozókat a főtéren, a szökőkút mellett.

2016. Július 2-án, szombaton délután ismét visszatérünk egy kicsit az irodalomhoz, a Színház aulájában Dr. Fűzfa Balázs Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni kapcsolatáról beszél majd. Idén több programmal várjuk a gyerekeket, délután a Gergely Theather előadásában A császár új ruhája c. mesejátékot tekinthetik meg a Kolostorudvarban. A délután folyamán itt lesz még Müller Péter, Halhatatlan szerelem c. előadásával a Színházban, este pedig ismét egy fergeteges hangulatú gálaműsorral készülünk a Várkertben. A házigazda ismét Hevesi Tamás lesz, a fellépők között itt lesz Caramel, Dér Heni és a Copacabana brazil show tánc, az estet pedig a Lobo Latino zárja.

2016. Július 3-án, vasárnap délután író-olvasó találkozóra érkezik Tóth Krisztina írónő, akivel Fekete Linda, a Weöres Sándor Színház művésze beszélget majd.  Délután Dolák-Saly Róbert gyermekkoncertjével várjuk a kicsiket a Barokk kertbe, utána pedig Jakupcsek Gabriella és vendégei – Bálint Éva, Fekete Linda, Trokán Péter és Jordán Tamás – beszélgetnek színházról, szerelemről. Este PÉTERFY BORI ÉS A LOVE BAND szórakoztatja majd a közönséget, ezt követően pedig egy látványos szabadtéri vízijátékkal zárjuk a fesztivált.

A rengeteg programot, zenés, színházi és egyéb társművészeti eseményt felvonultató rendezvényen a fő programelemeken túl – több helyszínen – vásár, filmfesztivál a Csákányi László Filmszínházban, szerelmes programok a St. Gotthard Spa & Wellness termálparkban, kézműves foglalkozások, játékok, lovaskocsikázás, fotózás illetve számos egyéb izgalmas kiegészítő program várja majd a látogatókat.


 

A Szerelmesek Fesztiváljáról részletesebben tájékozódhatnak a www.szerelmesekfesztivalja.hu és a www.facebook.com/szerelmesekfesztivalja oldalakon, illetve a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalban (+36-94-553-044, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) is.

Program kezdete: 2016. június 28. kedd, 18:00
Program vége: 2016. július 03. vasárnap, 22:30
Helyszín: Több helyszínen
Szervező: Szentgotthárd Város Önkormányzata, Pannon Kapu Kulturális Egyesület