Hírek

Szerelmesek Fesztiválja – nem csak szerelmeseknek, immár hetedszer

Június 28 és július 3. a között tartották a Szerelmesek Fesztiválját Szentgotthárdon. A 2015-ben indított programsorozat, az idén is kellemes nyári szórakozást kínált a Pannon Kapu Kulturális Egyesület szervezésében. Felnőttek, fiatalok és gyerekek is találhattak kedvükre való műsort.

Az idei fesztivál a Feleségek Felesége címmel bemutatott pódiumműsorral indult, mely Szendrey Júlia életét volt hivatott bemutatni.

Június 29-én Gerlóczy Zsigmond zongoraművész adott koncertet a Refektóriumban.

Június 30-án „Meseautó” – 30 éves az Opel Szentgotthárd címmel kiállítást nyitottak a Színházban, a gyár régi dolgozói közül is többen eljöttek.

Péntek este telt ház előtt, nagy sikerrel adta elő a PKKE színjátszóköre Maurice Maeterlinck: A vakok című drámáját.  Este a tervezett Trashpartihoz nem volt kegyes az időjárás, viharos szél és eső miatt ezt el kellett halasztani.

A szombati napot Varga Bence irodalomtanár nyitotta meg, „Gyermekek az irodalomban” című előadásával. Este Sose halok meg? címmel Koltai Róbert Jászai-díjas színművészt, a Halhatatlanok társulatának örökös tagját kérdezte Gaál Ildikó rendező. A könyvbemutató kabaréban elhangzottak régi sztorik és örökös slágerek is.

Este, a kellemes nyári időben, a Várkertben folytatódott a program: a Várkerti piknikmozi vetítésen nézhették meg a Ha eljön Joe Black című filmet. A szombat éjszaka a fiataloké volt: Dj Troll Retro discoja zárta a napot.

Vasárnap a legkisebbek vehették birtokba a Várkertet: az Aranykapu zenekar gyermekkoncertje mellett arcfestés és ugrálóvárak is várták őket.

Kora este Színházban Ádám és Éva címmel játszottak egy vígjátékot, a férfi- nő kapcsolatok jellemző problémáiról.

A 2022. évi Szerelmesek Fesztiváljának méltó zárókoncertjét a Bagossy Brothers Company zenekar adta. A Várkertben lévő szentgotthárdiak, látogatók, a zenekar és a szervezők szíve együtt dobbant meg, amikor meghallották, hogy „Olyan Ő…”

Forrás: Pannon Kapu Kulturális Egyesület