Hírek

Szerelmesek Fesztiválja - Nem csak szerelmeseknek!

2015. Július 1-jén a Csákányi László Filmszínházban kezdetét veszi a Szerelmesek Fesztiválja rendezvénysorozat, amely egészen vasárnap estig kínál majd programokat nem csak szerelmeseknek!

2015.  Július 1-jén, 18:00 órakor nyílik meg a Csákányi László Filmszínházban A filmtörténet híres szerelmespárjai című fotókiállítás. 18:30-tól a Fesztivál előjátékaként Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők. A vetítést közönségtalálkozó követi, amelynek keretében Tahi Tóth László színművész mesél a filmről, élményeiről és emlékeiről.

2015. Július 2-án, 18:00 órától a Csákányi László Filmszínházban a Szerelempatak c. filmet vetítjük, a Templomgalériában 19:30-kor nyílik meg Fodor-Lengyel Zoltán festőművész MEDOSZ című kiállítása, majd egy igazán különleges előadás szem- és fültanúi lehetnek azok, akik ellátogatnak 20:30-ra, a Kolostorudvarba Kulka János színművész Ez a hely című önálló zenés estjére. Közreműködik: Sipeki Zoltán és Demkó Gergely.

2015.  Július 3-án 18:00 órától a Színházban kezdődik a program, Koltai Róbert színművész Móricz Zsigmond: Napló-szilánkok c. előadását nézhetik meg a rendezvényre érkezők, majd megnyílik a Válogatás híres szerelmespárok fotóiból című kiállítás is.
A darabot követően ismét a Kolostorudvar ad otthont egy újabb egyedülálló koncertnek, 20:30-tól Für Anikó színművésznő Nőstény álom című koncertjével szórakoztatja majd a Fesztivál közönségét. Kíséri Hrutka Róbert és zenekara.

2015.  Július 4-én 10.00 órakor a Csákányi László Filmszínházban a Maja, a méhecske c. mesefilmet vetítjük.
14.00 órától Fejős Évával beszélgethetnek az író-olvasó találkozó résztvevői.
16.00 órától a Sebő-együttes a Barokk kertben szerelmes népdalok játszik majd.
18.00 órától Vámos Miklós Pajzán históriáit hallgathatják meg az érdeklődők a Színházban, a Csákányi László Filmszínházban pedig a Rómeó és Júlia Broadway változatát vetítjük Orlando Bloom-mal a főszerepben.
A szombat este biztos nem okoz majd csalódást a szórakozni vágyóknak, hiszen 20.00 órától Hevesi Tamás műsorvezetésével fellép Szabó Ádám, aki elmaradhatatlan harmonikáját is hozza majd, a 4 for dance egyedülálló táncprodukcióval lepi meg a közönséget, de Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész csodálatos hangját is hallhatják a Várkert szabadtéri színpadán.
Az Intermezzo Latin Club igazi fiesta hangulatot varázsol majd.
A mozizni vágyókat a Fiatal és gyönyörű c. film várja 22.30-tól a Csákányi László Filmszínházban.

2015.  Július 5-én 10:00 órától ismét a gyerekeket várjuk a moziba, A hetedik törpe c. mesefilmet láthatják. 
Laár András a Színházban osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel a szeretetről, szerelemről, kapcsolatokról 16:00 órától.
18:00 órától egy rendhagyó műsorba kapcsolódhatnak be a Színházba érkezők, ugyanis Jakupcsek Gabriella a szerelem témakörében beszélget majd Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal, valamint a Fesztivál fellépőivel. A mozi ugyanekkor egy örök klasszikussal, a Casablancával várja a filmek szerelmeseit.
Az estét – és egyben a rendezvényt is – az R-GO élő koncertje zárja, amelyhez Környei Attila is csatlakozik.

A fő programelemeken túl vásári forgatag várja a fesztiválozókat szombaton és vasárnap a várkertben, ahol lesz szerelmi jóslás, kézműves foglalkozás, ugrálóvár, vidámpark, étel és ital stand, kirakodóvásár, városnézés hőlégballonnal és kisvasút is.

A Szentgotthárdi Fotóklub - szintén a várkertben – fotózza majd a szerelmeseket, gyermekeket, családokat, és bárkit, aki szeretne egy-egy emléket a fesztiválról.

A szálláshelyek és az éttermek romantikus, családias hangulattal, különleges ételekkel, italokkal és meglepetésekkel készülnek minden kedves vendég számára.

A Szerelmesek Fesztiváljáról részletesebben tájékozódhatnak a www.szerelmesekfesztivalja.hu oldalon, a Facebook-on (www.facebook.com/szerelmesekfesztivalja), illetve telefonon a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalban (+36-94-553-044), valamint a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnél (+36-94-554-106).

Program kezdete: 2015. július 01. szerda, 18:00
Program vége: 2015. július 05. vasárnap, 22:00
Helyszín: Szentgotthárd, belváros
Szervező: Szentgotthárd Város Önkormányzata