Hírek

Szerelmesek Fesztiválja 2021

A hosszú bezártság után 2021-ben ismét megrendezték a Szerelmesek Fesztiválját. A Pannon Kapu Kulturális Egyesület válogatott programokat kínált ebben a három napban. A hétvége folyamán nem csak kulturális, zenés és ismeretterjesztő előadások várták az érdeklődőket, hanem bekapcsolódtak a vendéglátóhelyek is. Az éttermekben külön, erre a hétvégre összeállított szerelmes menüket lehetett választani.

Pénteken Macsekné Sipos Anita Lélekmozaik című kiállításának megnyitójával vette kezdetét a programsorozat. A nagykanizsai festőnő színes, vidám, életigenlő képein keresztül vidámságot és jó hangulatot csempészett a színház aulájába. A kiállítás június 19-ig még megtekinthető. Igazi különleges irodalmi performaszot láthattak a színházban, akik megnézték a Pilinszky és én című előadást Törőcsik Franciska és Prieger Zsolt tolmácsolásában.

Az estét a Szentgotthárd Spa és Wellnes fürdőben éjszakai fürdőzés és disco zárta.

Szombaton már visszatérő vendégként üdvözölhettük városunkban Dr. Hevesi Krisztinát, hiszen már több alkalommal hozott ismeretterjesztő előadást hozzánk. 2021-ben a rohamos digitális fejlődés kapcsán: A mobilfüggőség hatási a párkapcsolatokban címmel beszélt a digitális kommunikáció és ismerkedés hátulütőiről és előnyeiről. Délután a Várkerti tónál profi fotósok várták a párokat, családokat és egyedülállókat, akikről képeket készítettek, s azokat azonnal át is adták. A gyerekeknek ugrálóvárak és arcfestési lehetőség is volt. Amíg a színpadon lázas készülődéssel zajlottak a Punnany Massif koncert előkészületei, addig szerelmi jósdában tudhatták meg a párok a jövőjüket. 21 órakor elérkezett a bulizás ideje: a színpadot birtokba vette a zenekar, s fergeteges hangulatú koncertet adtak. Az éjjel ezzel nem érhetett véget, Dj Edo retro hangulatú diszkóval szórakoztatta a fiatalokat egészen hajnalig.

Vasárnap kora délutántól ismét álltak az ugrálóvárak, és sok egyéb játék is várta a családokat. S amikor már csillámtetoválása is volt minden gyerkőcnek, Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar énekelt és táncolt a kicsikkel nagy egyetértésben.

A színházban Kordos Szabolcs író-olvasó találkozóján nem csak a már elkészült könyvekről tudhattak meg érdekességeket a részt vevők, hanem az előkészületekről és könyvek előkészítése során felmerülő titkokról is lehullt a lepel. Bár a következő könyvről nem sikerült kiszedni semmiféle információt, az íróban egy nyitott, közvetlen kedves embert ismerhettünk meg.

A The Anahit saját zenei stílusát pillanatmegörökítő elektronikaként összegzi. Zenéjükben popos, vidám, könnyed befogadható dallamok mellett néhány melankólikusabb nóta is előkerült.

Az idei Szerelmesek Fesztiválját a The Miracles: szerelmes revü show zárta. Vidám ismert dalok mellett változatos képi világot, gyönyörű táncokat láthatott a szentgotthárdi közönség.

Fotó: Kóbor Szonja

Szerző: Kóborné Kocsis Viktória
Forrás: Pannon Kapu Kulturális Egyesület