SZENTGOTTHÁRD KULTURÁLIS ÉLETE ONLINE
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

„A változás ereje”- Hosszú Laura képzőművész kiállítása a Színházban

Az alkotó Hosszú Laura képzőművész. Laura 1986. december 25-én született, Nagykanizsán. A Zrínyi Miklós Általános Iskolába járt, majd a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában, szobrászatot tanult, a kötelező tantárgyak mellett. Korán megmutatkozott a művészet iránti szeretete, ami idővel egyre inkább erősödött. Ennek következtében, a szakközépiskolai tanulmányainak befejeztével, felvételizett a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karára, ahol ismét szobrászatot tanult. Munkái kezdetben az egyetemi órák feladataira koncentrálódtak, melyek leginkább, az alak és portréábrázolást jelentették. Az utolsó két évben, a geometrikus, konstruktív formavilág szerint kezdte el létrehozni munkáit. Többnyire agyagból, gipszből, fából és fémből készültek az alkotásai.
Véleménye szerint, a szögletes formák felhasználása egyfajta erőt és biztonságot is sugároznak, ezeket szívesen alkalmazza, a munkái készítése során. Az útkeresése folyamatos, a szobrászaton és a festészeten belül egyaránt. A festészet is fontos helyet foglal el, a tevékenységei között. A színek sokféle használatának harmonikus és egységes megjelenítésére törekszik, a megalkotott formákkal együttesen. Amikor alkot, legtöbbször nem előre elgondolt konkrét téma szerint hozza létre a műveit, hanem az érzéseire hagyatkozik, és engedi, hogy a képzeletében jelenlevő gondolat, festmény vagy szobor formájában, életre keljen. Művészete az absztrakt felé húz.
Alkotásainak célja az, hogy azok akik megtekintik gondolkodjanak. Gondolkodjanak el rajta, hogy mit vált ki belőlük a látvány. Mit éreznek? Milyen új érzések szabadulnak fel?
A kiállítás megtekinthető március 17-ig.

Képek