SZENTGOTTHÁRD KULTURÁLIS ÉLETE ONLINE

SZIVÁRVÁNY  KÓRUS

A Szentgotthárdi Szivárvány Kórus 2010-ben alakult a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület és a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesület tagjaiból abból az alkalomból, hogy az évben a Vas Megyei Idősek Világnapi rendezvény kulturális műsorát „Összetartozunk”  címmel e két egyesület vállalta fel.

Az elmúlt két és fél év alatt számos felkérésnek tettek eleget. 2012-ben a Nyugdíjasok Országos Ki – Mit Tud vetélkedőjén második alkalommal mérették meg magukat. Könnyűműfaj kategóriában kiemelt arany minősítést nyertek, melynek jutalma a görögországi nyaralás utazási költsége volt. Rövid idő alatt a kórus a város kulturális életének meghatározó tényezőjévé vált, színvonalas előadásaikkal városi, kistérségi, megyei rendezvényeken, kórustalálkozókon képviselték Szentgotthárdot.

2013-tól a Szivárvány Kórus a Pannon Kapu Kulturális Egyesület Művészeti csoportjaként működik.

2013-ban a kórust  felkérték, hogy csatlakozzon a városalapítás 830. éves évfordulójának méltó megünnepléséhez. Dzsida Péter a kórus zongorakísérője és szólistája kórusművet írt , Óda a jövőhöz  címmel.  Ez évben a Vörösmarty Mihály Gimnázium 120 éves jubileumi rendezvényén is szerepelnek, ahol az előbbi zeneszerző, akkor még, mint gimnáziumi tanuló, 20 évvel ezelőtt írt   „Talán megőriz bennünket az idő” című kórusművét is előadják.

A kórus vezetője: Szabóné Csider Bernadette