SZENTGOTTHÁRD KULTURÁLIS ÉLETE ONLINE

Galagonya Szívklub

 

Egy hiánypótló civil szerveződés megalakulása 2008 júniusában kezdődött, ekkor született meg a "Galagonya Szívklub"!
Célja olyan mozgalom elindítása, mely a már kialakult szív-és érrendszerei betegségek rehabilitációjában történő részvételt, a gondozást, illetve a megelőzést tűzi zászlójára. Mindezt úgy, hogy szervesen kíván kapcsolódni a város civil életéhez. A szervezet orvos elnöke a szakmai hátteret biztosító dr. Mesterházy Mária, elnöke Keserüné Becker Ibolya, titkára Deákné Kocsis Judit.

A Vas megyei Szív Egyesület segítségével ingyenes szűrőprogram indult el a Szív Világnapja alkalmából, melyet minden alkalommal intenzív tájékoztatás előz meg. Rendszeres program egy kiadós séta az 56-os emlékparkba. Állandó programunk a kerékpáros túra a Hársas tóra, továbbá a tekézés. Visszatérő látogatói vagyunk a Kossuth Lajos utcai sóklímának. Orvosi előadásokat hallgatunk meg, melyeket kötetlen beszélgetés követ. Odafigyelünk az egészséges táplálkozásra, ennek érdekében dietetikus tanácsát is meghallgatjuk, de segít a tájékozódásban a körmendi ÁNTSZ képviseletében Némethné Molnár Irénke is.
A városi mentőállomástisztjei is közreműködnek ismereteink elméleti és gyakorlati bővítésében.
Jól esik az erdei gyógynövénygyűjtő séta Kétvölgyön dr.Szabó Ágnes szakmai irányításával, melyet szívbarát ételek kóstolója követ. Jártunk már a Weöres Sándor színházban, ahol fergeteges vígjátékot láttunk, de jelen vagyunk a város kulturális rendezvényein is.
Célunk: megmaradni, erősödni számbelileg és erőnlétileg, és minél szélesebb körben bevonni a különböző korosztályokat a megelőzés jegyében tevékenységünkbe.