SZENTGOTTHÁRD KULTURÁLIS ÉLETE ONLINE

Hangversenybérlet 2018

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület és a Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány 2018-ban is megrendezi hangversenybérlet sorozatát.

A bérletes hangverseny-sorozat az alábbi koncerteket tartalmazza:

2018. február 5. (hétfő) 18.00
Musica Antiqua Együttes hangversenye

Helyszín: Refektórium

A 40 éve alakult kamarazenekar jellegzetes, egyedi hagzását a furulyák és a vonós hangszerek hangszíneinek különleges összhangja határozza meg. Hanversenyeiken alaprepertoár a reneszánsz és barokk zene, de emellett klasszikus illetve a zenekar számára íródott XX. századi zenét is tolmácsolnak. Az együttes korhű reneszánsz kosztümöben lép fel, vizuálisan is igazodva az előadott zene hangulatához. A zenekar művészeti vezetője és karnagya 1997 óta Varga Endre. Számos nagyszabású egész estés tematikus előadás, koncertsorozat valósult meg, külföldi turnéik során számos európai országban adtak nagysikerű hangversenyeket. 

 

2018. március 11. (vasárnap) 18.00
Császár Zsuzsanna zongoraművész előadóestje

Helyszín: Refektórium

Felsőfokú zongora  tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szehedi Konzervatóriumában végezte. A művész-tanári diploma megszerzése után a németországi Würzburg Zeneművészeti Főiskolájának két éves posztgraduális képzésen tanult tovább. 2004-2007 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktori iskolájának volt a hallgatója, 2008-ban doktorált. Nemzetközi és országos versenyek résztvevője és díjazottja volt (mint pl. :Országos Főiskolai Bartók Béla Zongoraverseny 2. díjasa, Galliardi/ Franciaország/ Nemzetközi Zongoraverseny döntőse, Brémai Nemzetközi Zongoraverseny). Szólistaként és kamarazenészként is rendszeresen koncertezik és mesterkurzusokon tanít Magyarországos és külföldön is. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának adjunktusa. 

     

2018. április 9. (hétfő) 18.00
Ifjú tehetségek koncertje

Helyszín: Refektórium

Iskolánk volt növendékeinek hangversenye ismételten nagy élményt jelent majd a hallgatóságnak. A különböző művészeti egyetemeken és művészeti középiskolákban tanuló fiatalok nagy örömmel mutatják be műsorukat ismét a szentgotthárdi közösségnek. A koncert közreműködői lesznek : Horváth Bettina -furulya, Kovács Lili Eszter-gordonka, Csomós Vince-ütő, Csukly Tamás, Csukly Anna és Hurtik Rita-hegedű, valamint Papp Tamás-jazz zongora szakos tanulók.  

 

2018. május 11. (péntek) 19.00
Stegersbachi Fúvószenekar hangversenye

Helyszín: Színház

A stegersbachi fúvószenekar 1866-ban alakult meg Johann Köfer karnagy írányítása alatt. A jelenlegi elnök Gerd Friedl 2000-ben  vette át a zenekar irányítását. 2011-től Reibling Ervin vette át a zenekar zenei vezetését. Minden évben minősíti magát az együttes koncertzene kategóriában, ahol rendre kiváló eredményeket érnek el. Mellette a menetzenei minősítésen is több kategóriában sikerült a zenekarnak kiváló minősítést szerezni. A zenekarnak jelenleg 35 aktív zenésze és 4 pálinkáslánya van. 

Bérletet ára:
Felnőtt: 4.000.- Ft
Nyugdíjas: 2.500.- Ft
Diák: 1.600.- Ft

Az egyes hangversenyekre külön-külön is vásárolható belépőjegy, melynek összege koncertenként változó.

Bérletvásárlás:
Pannon Kapu Kulturális Egyesület, Színház
9970 Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 7.

Képek